Voorstellen voor hipper imago sierteelt

Voorstellen voor hipper imago sierteelt

Donderdag 31 mei presenteren studenten van de derde Innovatieklas Flowers de eindresultaten van projecten, die voor sierteeltondernemers in de Greenport Aalsmeer zijn uitgevoerd. De Innovatieklas Flowers is opgezet om HBO-studenten op een nieuwe manier kennis te laten maken met alle onderdelen van het greenportcluster en het imago hiervan te verbeteren. In totaal draaien 105 studenten van InHolland Haarlem en Diemen mee in deze Innovatieklas.

‘Hoe kan het imago van de sierteeltsector worden opgepoetst door gebruik te maken van sport?’ en ‘Sierteelt hip – hoe kan het imago van exclusieve producten worden verbeterd met moderne marketing?’ zijn de opdrachten, waarmee de studenten in groepsverband in april aan de slag gingen. Onderdelen  van de opdracht zijn excursies in de praktijk. Zo zijn bedrijven op het gebied van veredeling, productie, veiling, groot- en detailhandel bezocht om de studenten een beeld te geven van de sector.
De opdrachtgevers bij deze derde editie van de Innovatieklas Flowers zijn Barendsen Bloemen en de Initiatiefgroep ‘Stop de verschraling’. Projectbegeleider Wanka Lelieveld van Free Flow: ,,Dankzij de serieuze opdrachten van sierteeltondernemers wordt de kennismaking met de sector versterkt. Het zijn  ook actuele thema’s, waarvoor zij op 31 mei hele interessante en opvallende oplossingsrichtingen geven.’’

Modern en verfrissend
De moderne en verfrissende ideeŰn van de Innovatieklas Flowers worden op 31 mei gepresenteerd in de Historische Tuin van Aalsmeer. ,,Verleden en toekomst willen we op een leuke manier verbinden’’, aldus de organisatie.
De studenten van de derde Innovatieklas zitten in het tweede jaar van hun opleiding MER (Management, Economie en Recht) en MER/Sportmanagement. Het zijn brede opleidingen, waarvan de afgestudeerden juridische en bedrijfseconomische functies kunnen bekleden of gerelateerd aan het management.

De huidige editie van de Innovatieklas Flowers is alweer de derde. Het is een initiatief van Greenport Aalsmeer en de Kamer van Koophandel Amsterdam en het wordt mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Co÷peratiefonds Regio Schiphol, Naktuinbouw, LTO Noord Glaskracht en FloraHolland. Tijdens het GreenportcafÚ op 22 mei en vorig jaar op de Horti Fair presenteerden de eerste twee klassen hun resultaten. Die waren volgens voorzitter Jaap Bond van Greenport Aalsmeer inspirerend. ,,Verbeteren van het imago is nodig om de instroom in de sector te vergroten’’, aldus Bond.

Ge´nteresseerden in deze nieuwe methode die verbonden zijn aan de Greenport Aalsmeer zijn welkom, melden via info@flowermainportaalsmeer.nl. De eerste presentatie start om 14.00 uur en de afronding is om 17.00 uur, ingang van de Historische Tuin via het Praamplein in Aalsmeer.

10:39 - di 29/05/2012
Bron: Flower Mainport Aalsmeer

Eerdere nieuwsberichten

07:00 - di 29/07Slangenbuffer blijkt niet rendabel (Energiek2020)

11:00 - vr 25/07SierteeltNet twee weken met vakantie (TuinbouwCommunicatie)

10:33 - vr 25/07Samenwerking Indigo Solutions en Mprise (Indigo Solutions)

10:29 - vr 25/07Rekbaar foliescherm bevalt kweker goed (TuinbouwCommunicatie)

10:28 - vr 25/07Schoneveld in finale Grower of the Year (Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs)

10:26 - vr 25/07Van Der Salm vandaag failliet (TuinbouwCommunicatie)

10:25 - vr 25/07Stemmen RTG: De kandidaten (deel 4) (TuinbouwCommunicatie)

10:16 - vr 25/07Werkwijze prijskorting productreclamatie (FloraHolland)

10:12 - vr 25/07Greenport gaat op 'College Tour' (TuinbouwCommunicatie)

10:10 - vr 25/07FloraHolland werkt aan strategie 2020 (TuinbouwCommunicatie)

09:45 - vr 25/07B.M.G. wil Tuincentrum Overvecht overnemen (TuinbouwCommunicatie)

09:22 - vr 25/07Coating met pigment beschermt plant (Mardenkro)

09:12 - vr 25/07Meer vrijheid in toestaan van GM-teelten (AgriHolland)

11:25 - do 24/07Technokas bouwt onderzoekskas voor HAS (TuinbouwCommunicatie)

Berichten 1 van 14 van in totaal 5903 berichten.
Inschrijven nieuwsbrief